Tip: Karfiol podávame poliaty sviežim dipom. Môže byť jogurtovo-bylnkový, cesnakový, tatarskou omáčkou, ale aj s BBQ omáčkou je chutný. 😉
Autor receptu
Kucharocka.sk
Brokolica a karfiol v pivnom cestíčku
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 5
Ingrediencie
1 ks karfiol
1 ks brokolica
100 ml pivo
100 g strúhaný syr
1 strúčik cesnak
1 ČL horčica
2 ks vajce
2 ČL korenie na americké zemiaky môžete nahradiť iným obľúbeným korením
100 g polohrubá múka
1 PL maslo
soľ, mleté čierne korenie olej na vysmážanie
1 ks brokolica
100 ml pivo
100 g strúhaný syr
1 strúčik cesnak
1 ČL horčica
2 ks vajce
2 ČL korenie na americké zemiaky môžete nahradiť iným obľúbeným korením
100 g polohrubá múka
1 PL maslo
soľ, mleté čierne korenie olej na vysmážanie
Postup prípravy
Očistený a nakrájaný karfiol a brokolicu uvaríme v osolenej vode. Varíme do polomäkka (al dente), potom ho necháme dobre odkvapkať.
Kým sa zelenina varí pripravíme si cestíčko: V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.
Ružičky zeleniny postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku.