Tip: Karfiol podávame poliaty sviežim dipom. Môže byť jogurtovo-bylnkový, cesnakový, tatarskou omáčkou, ale aj s BBQ omáčkou je chutný. 😉

Tip: Karfiol podávame poliaty sviežim dipom. Môže byť jogurtovo-bylnkový, cesnakový, tatarskou omáčkou, ale aj s BBQ omáčkou je chutný. 😉
Očistený a nakrájaný karfiol a brokolicu uvaríme v osolenej vode. Varíme do polomäkka (al dente), potom ho necháme dobre odkvapkať.
Kým sa zelenina varí pripravíme si cestíčko: V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.
Ružičky zeleniny postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.