Skvelá pochúťka. Ak nemáte brokolicu použite akúkoľvek zeleninu (cuketu, mrkvu, karfiol, sladké zemiaky, zeler…)

Skvelá pochúťka. Ak nemáte brokolicu použite akúkoľvek zeleninu (cuketu, mrkvu, karfiol, sladké zemiaky, zeler…)
Najskôr si na panvici, na rozohriatom oleji, osmahne nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom k nej pridáme na jemné plátky nakrájaný cesnak. Brokolicu umyjeme a jednotlivé ružičky nakrájame na menšie kúsky. Mierkou nám je výška panvice, aby neprečnievali. Chceme, aby boli zaliate vajíčkami.
Keď je brokolica nakrájaná pridáme ju na panvicu k cibuľke. Potom nakrájame očistené zemiaky na menšie kocky a primiešame k brokolici. Všetko osolíme a okoreníme. Podusíme asi 10 minút, aby zelenina zmäkla.
Vajíčka rozbijeme do misky a prešľaháme s vidličkou. Nastrúhame do nich parmezán a celú vajíčkovú zmes vylejeme na zmäknutú zeleninu. Prisype nadrobno posekanú vňať petržlenu alebo pažítku a panvicu dáme do vyhriatej rúry na 220 stupňov približne na 20 - 30 minút.
Keď je frittata upečená do ružova, vyberieme ju von a necháme ju v panvici vychladnúť. Asi po 10 -15 minútach ju môžeme krájať priamo v panvici. Podávame na chlebíku, alebo len samotnú k šalátiku.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.