Skvelá pochúťka. Ak nemáte brokolicu použite akúkoľvek zeleninu (cuketu, mrkvu, karfiol, sladké zemiaky, zeler…)
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Skvelá pochúťka. Ak nemáte brokolicu použite akúkoľvek zeleninu (cuketu, mrkvu, karfiol, sladké zemiaky, zeler…)
Najskôr si na panvici, na rozohriatom oleji, osmahne nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom k nej pridáme na jemné plátky nakrájaný cesnak. Brokolicu umyjeme a jednotlivé ružičky nakrájame na menšie kúsky. Mierkou nám je výška panvice, aby neprečnievali. Chceme, aby boli zaliate vajíčkami.
Keď je brokolica nakrájaná pridáme ju na panvicu k cibuľke. Potom nakrájame očistené zemiaky na menšie kocky a primiešame k brokolici. Všetko osolíme a okoreníme. Podusíme asi 10 minút, aby zelenina zmäkla.
Vajíčka rozbijeme do misky a prešľaháme s vidličkou. Nastrúhame do nich parmezán a celú vajíčkovú zmes vylejeme na zmäknutú zeleninu. Prisype nadrobno posekanú vňať petržlenu alebo pažítku a panvicu dáme do vyhriatej rúry na 220 stupňov približne na 20 - 30 minút.
Keď je frittata upečená do ružova, vyberieme ju von a necháme ju v panvici vychladnúť. Asi po 10 -15 minútach ju môžeme krájať priamo v panvici. Podávame na chlebíku, alebo len samotnú k šalátiku.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.