Bezlepkový brownies s osviežujúcim krémom a ovocím.

Bezlepkový brownies s osviežujúcim krémom a ovocím.
Čokoládu s kokosovým olejom rozpustíme nad vodným kúpeľom. Odstavíme z ohňa a po jedno zašľaháme elektrickým šľahačom žĺtka. Musíme rýchlo, aby nám ich teplá čokoláda neuvarila. Potom lyžicou vmiešame z bielok ušľahaný tuhý sneh. Primiešame šťavu z pomaranča a na záver prisypeme mleté mandle. Môžu byť pomleté aj nahrubo, brownies bude mať zaujímavú štruktúru.
Cesto môžeme piecť v celku a potom ho pokrájať na menšie kúsky, alebo ho upečieme vo väčších kruhových formičkách o priemere cca 5 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 10 - 15 minút. Dĺžka pečenia záleží od hrúbky cesta a od toho, či pečieme jeden veľký plát, alebo malé koláčiky. Pred krájaním necháme vychladnúť, inak sa brownies bude mrviť.
Jogurt zmiešame s medom a ricottou. Množstvo medu regulujte podľa sladkosti ovocia. Potom už len brownies dozdobíme jogurtovým krémom a ovocím a podávame. Ja som použila černice a broskyne.
TIP: Keď sa vám podarí tenký brownies ako mne, uložte dva ozdobené koláče na seba, aby vyzerali honosnejšie.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.