Pripravte si obľúbené talianske bruschetty trocha inak – s lesným ovocím. Môžete ho zameniť za akékoľvek vaše obľúbené ovocie. Sú to skvelé raňajky, ale hodia sa aj ako snack k vínu, či ako predjedlo.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Bruschetta s lesným ovocím
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
150 g lesného ovocia
200 g kozieho alebo ovčieho mäkkého syru
2 bagety
melasa alebo javorový sirup
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
200 g kozieho alebo ovčieho mäkkého syru
2 bagety
melasa alebo javorový sirup
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Postup prípravy
Bagetky šikmo narežeme na plátky o hrúbke 1,5 cm. Panvicu, alebo kovovovú platňu zohrejeme a nasucho na nej opečieme krajce bagiet z oboch strán. Po opčení ich pokvapkáme olivovým olejom
Mäkký syr jemne roztlačíme vidličkou a dochutíme soľou a koreím. Môžete si ho takto pripraviť na tanieriku, alebo ho môžete roztlačiť prao na bagetke, ako je vám pohodlnejšie.
Ovocie opláchneme a zbavíme stopiek. Poukladáme ho na syr natretý na bagetky. Tesne pred podávaním polejeme melasou alebo iným "tekutým cukrom". Melasa má výraznú karamelovo-nahorkú chuť, krásne dochutí celú bruschettu.