Tangzhong (vyslovuj tangžong) je japonská technika, ktorú používajú, aby cesto bolo vláčnejšie a naviazalo viac vody, preto vydrží dlhšie vláčnejšie a nadýchané.

Tangzhong (vyslovuj tangžong) je japonská technika, ktorú používajú, aby cesto bolo vláčnejšie a naviazalo viac vody, preto vydrží dlhšie vláčnejšie a nadýchané.
Suroviny na Tangzhong dáme do hrnčeka a miešame, kým sa zmes neprepojí a je lepkavá/ťahavá. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Jemne to pripomína začiatok prípravy odpaľovaného cesta. :) Po schladnutí do Tangzhongu pridáme ostatné suroviny z hlavného cesta, okrem masla. Pomaly miešame v kuchynskom pomocníkovi asi 10 minút. Ja som miesila len na 1 stupni. Potom pridáme roztopené maslo a miešame ďalších 10 - 15 minút, kým cesto nie je jemné a ťahavé.
Cesto necháme kysnúť v nádobe, ktorú sme naolejovali a prikryli utierkou, približne 60 - 90 minút, kým sa objem cesta nezdvojnásobí. Vyklopíme cesto na pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké kúsky, zrolujeme ich a uložíme do vymastenej nádoby, v ktorej ich budeme piecť. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ďalších 45 minút.
Rúru vyhrejeme na 190 °C a pečieme približne 20 minút, kým nie sú buchtičke ružovkasté.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.