Čalamáda II.

Čalamáda trocha inak, bez kapusty, ale rovnako lahodná.

Ingrediencie

2 kg uhoriek
2 kg zelených rajčín
1 kg cibule
1 kg papriky
1 l octu
300 g cukru
100 g soli
horčica, olej
celé čierne korenie
celé nové korenie

Postup prípravy

Zeleninu očistíme anakráajame na jemno, najlepšie na mesiačiky, na pásiky. Osolíme, ocukrujeme a zalejeme octom. Potom nehcáme odstáť 2 hodiny.

Na dno každého pohára dáme za lyžičku horčice, 2 kávové lyžičky oleja, 5 guličiek čierneho korenia a 5 guličiek nového korenia. Poháre naplníme zeleninovou zmesou asi 0,5 cm od povrchu pohára.

Sterilizujeme pri teplote 80 °C, približne 10 minút.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom