Jednoduchý recept s lístkovým cestom s chutným, čokoládovým prekvapením chutí deťom aj dospelým.

Jednoduchý recept s lístkovým cestom s chutným, čokoládovým prekvapením chutí deťom aj dospelým.
Jablká rozpolíme, očistíme od šupky a vyberieme jaderníky. Ak sa nám podarí, môžeme nechať stopky.
Cukor, černice a vodu nalejeme do hrnca a necháme zohrievať. Keď začne sirup vrieť, stíšime oheň a vložíme do hrnca očistené polovice jabĺk. Takto necháme prevariť 10 - 15 minút, záleží od veľkosti jabĺk. Potom jablká vyberieme a necháme odkvapkať a vychladnúť. Narežeme ich, aby sme vytvorili mesiačiky. KEď chceme, môžeme tenšie mesiačiky vyrezať von, aby vznikol pekný vzor.
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Priložíme polovicu jablka a obkreslíme jeho tvar tak, aby sme spravili približne 1cm okraj. Nezabudneme aj na falošnú stopku a lístoček. Potom vyrezané jablko potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu jablka vložíme kocku čokolády a pritlačíme ho na vyrezané jablko z lístkového cesta. Povrch jablka štedro posypeme kokosovým cukrom.
Takto pripravené jabĺčka dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C približne 15 - 20 minút. Potom ich necháme vychladnúť, ale nie celkom. Tekutá čokoláda skvelo doplní sviežu chuť černicových jabĺk.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.