![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2020/12/Cestoviny-s-bazalkovym-pestom-1024x724.png)
Cestoviny s bazalkovým pestom
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
200 g cestovín (fusilli)
50 g strúhaného parmezánu
50 g píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
zväzok čerstvej bazalky
50 ml olivového oleja extra virgin
soľ
parmezán
50 g strúhaného parmezánu
50 g píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
zväzok čerstvej bazalky
50 ml olivového oleja extra virgin
soľ
parmezán
Postup prípravy
V mixéri rozmixujeme lístky bazalky spolu s cesnakom, píniovými orieškami a namletým parmezánom.
Počas mixovania priebežne pomaly prilievame olivový olej, kým nevznikne hustá omáčka.
Cestoviny, ideálne fusilli, uvaríme v osolenej vode "al dente", scedíme, ihneď zmiešame s pestom a podávame.