Cestoviny s grilovanou zeleninou

Ingrediencie

200 g cestovín
1 cuketa
10 ks šampiňónov
60 g peccorina
2 PL maslovej natierky
1 PL masla
olivový olej, mleté čierne korenie, korenie na grilovanie, soľ

Postup prípravy

Cuketu umyjeme a nakrájame na krúžky o hrúbke cca 2 - 3 mm. Šampiňóny očistíme a necháme v celku. Obe zeleniny pokvapkáme olivovým olejom, posypeme mletým čiernym korením a korením na grilovanie. Necháme odstáť aspoň 15 minút.

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Po uvarení rýchlo zlejeme, ponecháme si aspoň, 4 PL vody v ktorej sa varili. Pridáme k nim maslo a peccorino, ktoré sme nadrobno nastrúhali. Všetko zmiešame a necháme odstáť.

Rozpálime kontaktný gril a zeleninu grilujeme z oboch strán. Cuketu obrátime keď začne stred sklovatieť, aby zostala chrumkavá a nepustila veľa vody. Šampiňóny grilujeme najskôr stopkou hore a keď ich obrátime, tak ich grilujeme už len chvíľku.

Cestoviny naložíme na tanier, obložíme zeleninou, posypeme hoblinkami syra a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom