Autor receptu
Kucharocka.sk
Cestoviny so syrovou omáčkou
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
500 g cestoviny
100 g gorgonzola
100 g tavený syr v črievku
2 ks cibuľa
500 ml smotana na varenie
Bazalka, mleté čierne korenie, soľ
1 ČL solamyl
bazalka
100 g gorgonzola
100 g tavený syr v črievku
2 ks cibuľa
500 ml smotana na varenie
Bazalka, mleté čierne korenie, soľ
1 ČL solamyl
bazalka
Postup prípravy
Cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody a varíme cca 10 minút, alebo podľa návodu na obale, kým nie sú mäkké.
Pripravíme si syrovú omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja, nakrájanú cibuľku opečieme do zlatista.
Pridáme tavený syr, gorgonzolu alebo nivu, miešame kým sa syr neroztopí. Zalejeme smotanou na varenie. Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
Pridáme nastrihanú bazalku a ochutíme korením, pridáme soľ, ale opatrne, syry sú dosť slané.
Potom ňou zalejeme cestoviny priamo v tanieri a podávame.