Cestoviny so syrovou omáčkou

Ingrediencie

500 g cestoviny
100 g gorgonzola
100 g tavený syr v črievku
2 ks cibuľa
500 ml smotana na varenie
Bazalka, mleté čierne korenie, soľ
1 ČL solamyl
bazalka


Postup prípravy

Cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody a varíme cca 10 minút, alebo podľa návodu na obale, kým nie sú mäkké.

Pripravíme si syrovú omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja, nakrájanú cibuľku opečieme do zlatista.

Pridáme tavený syr, gorgonzolu alebo nivu, miešame kým sa syr neroztopí. Zalejeme smotanou na varenie. Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.

Pridáme nastrihanú bazalku a ochutíme korením, pridáme soľ, ale opatrne, syry sú dosť slané.

Potom ňou zalejeme cestoviny priamo v tanieri a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom