Cheesecake s figami

Nehanbite sa, keď použijete v obchode kúpené cesto. Kysnuté, linecké, či na krehký koláč. Niekedy nie je čas na spracovanie celého postupu receptu, ale to neznamená, že si nezaslúžime sladkú odmenu. ღ

Ingrediencie

Suroviny na malú formu Ø 17 cm:
1/3 cesto na koláč (kysnuté, linecké, krehké) – polotovar
130 g tvaroh
1 vajce
2 – 3 PL medu
3 figy
1 PL kokosový cukor
maslo a kokos na vytretie a vysypanie formy

Postup prípravy

Tvaroh, vajce a med zmiešame v miske. Formu na koláč vytrieme maslom a vysypeme strúhaným kokosom.

Z kúpeného cesta odkrojíme asi 1/3 podľa veľkosti formy a vložíme ju do formy. Do cesta vylejeme tvaroh. Figy rozkrojíme na 1/8 a poukladáme do tvarohu. Na záver posypeme kokosovým cukrom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 50 minút. Tvaroh sa musí celý stiahnuť a nesmie sa triasť. Po upečení necháme koláč vychladnúť a až potom podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom