![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/03/marec-2021-7-1024x724.png)
Chlebík s ricottou a figou
- Príprava: 15 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
125 g riccoty
1 – 2 PL medu
4 kúsky zrelých fíg
4 krajce chlebíka
1 hrsť vlašských orechov
1 – 2 PL medu
4 kúsky zrelých fíg
4 krajce chlebíka
1 hrsť vlašských orechov
Postup prípravy
Krajce chlebíka opečieme nasucho na rozpálenej panvici. Ricottu zmiešame s medom, pridávame ho podľa chuti. Orechy nadrobno rozdrvíme a vmiešame do ricotty. Natrieme na opečený chlebík alebo pečivo a navrch nakrájame hrubšie plátky fíg. Podávame s čerstvou ovocnou šťavou.