Chlieb s ľanovými semienkami

Ingrediencie

400 g polohrubej múky
1 sušené droždie
3 dl vlažnej vody
250 g cottage cheese
2 PL drvených ľanových semienok
1 PL orechový olej
1 KL soli

Postup prípravy

Najskôr zmiešame sypké suroviny. Soľ však pridáme tak, aby nebola v priamom kontakte s droždím. Potom Do zmesi prilejeme olej a vody a pomaly začneme miešať. Môžeme aj kuchynským pomocníkom. Keď tekutiny vsiaknu, pridáme cottage cheese. Všetko miesime aspoň 10 minút, kým zmes nie je kompaktná a elastická. Potom misku dáme do igelitového vrecka, alebo ju prekryjeme potravinovou fóliou a dáme do tepla minimálne na 30 minút až hodinu, kým sa cesto nezdvojnásobí.

Ak máme formu na chlieb, použijeme tú. Ak nemáme, použijeme tortovú formu. Formu vymastíme a vysypeme múkou. Premiestnime do nej vykysnuté cesto a vytvarujeme ho do bochníka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C približne hodinu. Po upečení potrieme kôrkou ochutenou vodou. Tú zmiešame v pomere 1:1 voda s olejom a pridáme trochu soli na dochutenie. Necháme vychladnúť a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom