Autor receptu
Kucharocka.sk
Chrumkavé kačacie prsia
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 45 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 200°C. Prsia umyjeme a dobre vysušíme v papierovej utierke. Kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Čím hustejšiu mriežku vytvoríme, tým bude koža chrumkavejšia. Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a necháme postáť aspoň 10 minút.
Studenú panvicu položíme na sporák. Do nej vložíme prsia kožou dole (nepridávame žiaden tuk) a zapneme stredný plameň. Prsia pomaly pečieme na spodnej strane, až kým nezačnú púšťať tuk a koža nebude zlatohnedá a chrumkavá. Potom obrátime, necháme zatiahnuť.
Ak máme panvicu vhodnú do rúry, prsia obrátime naspäť kožou hore a dáme piecť do rúry ešte na 6 až 8 minút (200°C). Ak nemáme takúto panvicu, prsia premiestnime spolu s tukom do vyhriatej zapekacej misky a vložíme do vyhriatej rúry na 6 až 8 minút.
Keď sú prsia hotové preložíme ich na drevenú dosku, necháme ich vychladnúť aspoň 10 minút, a až potom krájame. Dostatočné vychladenie zabezpečí, že mäsko si uchová väčšinu šťavy vo vnútri. Výpek zlejeme na premastenie prílohy, ktorou môžu byť napríklad zemiaky alebo krajec chlebíka s nakladanou zeleninou.