Chrumkavý šalát s brokolicou

Môže sa podávať ako príloha, šalát ale aj ako hlavné jedlo. Je to nízkokalorické jedo, takže je vhodné aj pre každého, kto sa snaží byť fit.
Ak použijete belepkové cestoviny, napríklad cícerové,jedlo je vhodné aj pre celiatikov.
Vhodné aj pre vegánov a bezlaktozákov ヅ

Ingrediencie

250 g cícerových cestovín
1 šalotka
1 menší cesnak
150 g brokolice
150 g karfiolu
1 hrsť píniových orieškov
1 hrsť zelených olív
2 hrste rukoly
1/2 hrste bazalky
1 hrsť kukuričnej strúhanky
olivový lej, citrónová šťava,soľ, mleté korenie, mleté čili papričky

Postup prípravy

Uvaríme cestoviny podľa návodu do slanej vody, približne 5 - 7minút, záleži od typu cestovín. Po uvarení ich prelejeme studenou vodou. Karfiol a brokolicu rozobrieme na väčšie "ružičky" a uvaríme.

V panvici opečieme do zlatista najemno nakrájaná šalotku. Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ho opražíme. Potom pridáme uvarenú brokolicu, ktorú popučíme, aby sa rozpadla a mala jemne kašovitú štruktúru. Dochutíme soľou a korením podľa našej chute. Primiešame uvarené cestoviny a olivy.

Uvarený kafiol buď nakrájame na jemno, alebo tiež jemne pučíme. Pokvapkáme ho olivovým olejem a dochutíme soľou a korením. Na suchej panvici opražíme kukuričnú strúhanku a pridáme najemno nasekané píniové orechy. Keď je strúhanka s orechami opražená, pridáme k nim popučený karfiol a opražíme všetko spolu. Karfiol by sa mal pekne obaliť strúhankou a orechami.

Na tanier dáme cestoviny s brokolicou a posypeme ich opraženým karfiolom. Rukolu a bazalku zmiešame, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Pridáme k cestovinám a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom