Takto pripravený cícer môžete podávať s ryžou, s kuskusom, s chlebom, alebo ako prílohu k mäsu.

Takto pripravený cícer môžete podávať s ryžou, s kuskusom, s chlebom, alebo ako prílohu k mäsu.
Cibuľu nakrájame na drobno a podusíme do sklovita na oleji. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a keď začne rozvoniavať, pridáme do panvice mrkvu nakrájanú na malé kúsky. Chvíľku ju podusíme, aby pustila karotén a potom pridáme cícer aj s nálevom a zalejme prepasírovanými paradajkami alebo paradajkovým pretlakom. Prilejeme asi za pol hrnčeka vody a dochutíme korením. Ak je nám paradajková šťava kyslá, môžeme pridať kokosový cukor.
Uvedené korenie môžete nahradiť zmesou korenia, ktoré preferujete, toto je namiešané s nádychom arabskej kuchyne. Z každého korenia pridať aspoň na dve špičky noža.
Dobe premiešame a pridáme na malé kúsky nakrájaný zeler. Prikryjeme pokrievkou a podusíme asi 10 minút. Potom odkryjeme, premiešame a ešte 5 - 10 minút povaríme, aby sa šťava zredukovala. Podávame v hlbšom tanieri posypané zelerovou vňaťou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.