Cícerový guláš

Ingrediencie

3 PL olej
1 veľka cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 mrkvy
6 menšie zemiaky
1 červená paprika
1 mladá cibuľka
1 konzerva lúpané paradajky
1 konzerva cícer
soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá paprika, majorán, petržlenová vňať

Postup prípravy

Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na oleji v hlbokom hrnci. Potom pridáme roztlačený cesnak a dusíme asi minútky, kým cesnak nezačne voňať. Pridáme mrkvu, ktorú sme nakrájali na kolieska a opražíme ju, aby pustila betakaroten. Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky a zalejeme konzervou lúpaných paradajok. Pridáme korenie a soľ podľa chuti a varíme do polomäkka.

Potom pridáme konzervu cíceru, môžeme aj s nálevom. Ak ej potrebné prilejeme vodu, ale ak máme dáme vývar. Povaríme asi 10 minút, nie viac, aby sa cícer veľmi nerozpadol. Keď odstavíme z ohňa pridáme nadrobno nakrájanú papriku a mladú cibuľku, posypeme vňaťou a môžeme podávať s opečeným chlebom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom