Autor receptu
Kucharocka.sk
Cícerový guláš
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
3 PL olej
1 veľka cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 mrkvy
6 menšie zemiaky
1 červená paprika
1 mladá cibuľka
1 konzerva lúpané paradajky
1 konzerva cícer
soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá paprika, majorán, petržlenová vňať
1 veľka cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 mrkvy
6 menšie zemiaky
1 červená paprika
1 mladá cibuľka
1 konzerva lúpané paradajky
1 konzerva cícer
soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá paprika, majorán, petržlenová vňať
Postup prípravy
Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na oleji v hlbokom hrnci. Potom pridáme roztlačený cesnak a dusíme asi minútky, kým cesnak nezačne voňať. Pridáme mrkvu, ktorú sme nakrájali na kolieska a opražíme ju, aby pustila betakaroten. Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky a zalejeme konzervou lúpaných paradajok. Pridáme korenie a soľ podľa chuti a varíme do polomäkka.
Potom pridáme konzervu cíceru, môžeme aj s nálevom. Ak ej potrebné prilejeme vodu, ale ak máme dáme vývar. Povaríme asi 10 minút, nie viac, aby sa cícer veľmi nerozpadol. Keď odstavíme z ohňa pridáme nadrobno nakrájanú papriku a mladú cibuľku, posypeme vňaťou a môžeme podávať s opečeným chlebom.