Osviežujúci koláč s citrónovo-kokosovou chuťou.
Citrónová kocka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
korpus:
1 hrnček ovsenej múky (bezlepkovej)
1/2 hrnčeka mandľovej múky
2 PL kokosového oleja (roztopeného)
1 PL medu
plnka:
500 ml kokosového mlieka
3 PL cukru (xylitolu)
1 – 2 PL citrónovej šťavy
1 želatínový stužovač na smotanové krémy Dr. Oetker
1 hrnček ovsenej múky (bezlepkovej)
1/2 hrnčeka mandľovej múky
2 PL kokosového oleja (roztopeného)
1 PL medu
plnka:
500 ml kokosového mlieka
3 PL cukru (xylitolu)
1 – 2 PL citrónovej šťavy
1 želatínový stužovač na smotanové krémy Dr. Oetker
Postup prípravy
Suroviny na korpus zmiešame. Vznikne lepkavá zmes, z ktorej vytvoríme korpus. Plech o rozmere 19 x 17 cm vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej natlačíme. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 - 15 minút do vyhriatej rúry na 170 °C. Potom korpus necháme vychladnúť.
Kokosové mlieko ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Želatínový stužovač vysypeme do 200 ml vody a zmiešame, aby sa želatína aktivovala. potom ju postupne prilievame do kokosového mlieka a rozmiešavame ju, aby nevznikli hrudky. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
Koláč necháme v chladničke aspoň 1 - 2 hodiny. Potom ho nakrájame na kocky a podávame.