Citrónová kocka

Osviežujúci koláč s citrónovo-kokosovou chuťou.

Ingrediencie

korpus:
1 hrnček ovsenej múky (bezlepkovej)
1/2 hrnčeka mandľovej múky
2 PL kokosového oleja (roztopeného)
1 PL medu

plnka:
500 ml kokosového mlieka
3 PL cukru (xylitolu)
1 – 2 PL citrónovej šťavy
1 želatínový stužovač na smotanové krémy Dr. Oetker

Postup prípravy

Suroviny na korpus zmiešame. Vznikne lepkavá zmes, z ktorej vytvoríme korpus. Plech o rozmere 19 x 17 cm vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej natlačíme. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 - 15 minút do vyhriatej rúry na 170 °C. Potom korpus necháme vychladnúť.

Kokosové mlieko ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Želatínový stužovač vysypeme do 200 ml vody a zmiešame, aby sa želatína aktivovala. potom ju postupne prilievame do kokosového mlieka a rozmiešavame ju, aby nevznikli hrudky. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.

Koláč necháme v chladničke aspoň 1 - 2 hodiny. Potom ho nakrájame na kocky a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom