Klasický recept ochutený voňavým citrónom. V kombinácii s brusnicovým džemom dosiahneme skvelú Vianočnú chuť.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Citrónové linecké
- Príprava: 45 min.
- Varenia: 10 min.
Ingrediencie
300 g múka hladká
200 g maslo
100 g práškový cukor
2 žĺtka
1 citrónový cukor (Vitana)
2 PL citrónovej kôry
citrónová aróma
Citrónová poleva (Dr.Oetker)
brusnicový džem na zlepenie
200 g maslo
100 g práškový cukor
2 žĺtka
1 citrónový cukor (Vitana)
2 PL citrónovej kôry
citrónová aróma
Citrónová poleva (Dr.Oetker)
brusnicový džem na zlepenie
Postup prípravy
Múku, maslo, cukor, citrónovú kôru a arómu miesime rukami, kým nevznikne kompaktné cesto, ktoré sa nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 30 minút v chladničke.
Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 2-3 milimetre a vykrajujeme rôzne tvary koláčikov. Poukladáme ich na plechy s papierom na pečenie a vkladáme do predohriatej rúry na 180 stupňov piecť, pečieme 10 - 15 minú, záleží od rúry. Necháme ich vychladnúť a vršky namáčame do citrónovej polevy. Necháme riadne vychladnúť a až potom zlepujeme s džemom.
Koláčiky necháme odstáť aspoň deň, aby dobre nasiakli džemom. Môžeme ich ozdobiť aj bielkovou polevou, ktorú zafarbíme.