Nepečená torta, ktorú zvládne aj začiatočník. Ak máte problém s laktózou, namiesto riccoty použite kokosové mlieko.

Nepečená torta, ktorú zvládne aj začiatočník. Ak máte problém s laktózou, namiesto riccoty použite kokosové mlieko.
Najskôr si pripravíme korpus. Maslo roztopíme a ak máme tuhý med, roztopíme ho spolu s maslom. Orechy, vločky a sušené ovocie spoločne rozmixujeme nadrobno. Zalejeme maslom a medom a dobre premiešame. Celá hmota by mala byť vlhká a jemne lepkavá. Ak použijete sladké sušené ovocie ako sú napríklad datle, tak pridajte menej medu, prípadne vôbec. Zmes natlačíme do veľkej formy na tartaletku, priemer približne 30 cm. Potom dáme korpus zatuhnúť do chladničky.
Čokoládu nalámeme a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Zmiešame s ricottou. Cukor nepridávame, náplň má byť jemne horká po čokoláde. Čokoládovú zmes rovnomerne natrieme na korpus a znova dáme chladiť do chladničky.
Želatínu zalejeme vodou, aby bola celá ponorená a necháme ju napučať. Ak nemáte práškovú želatínu, môžete použiť aj plátkovú (10 plátkov). Necháme odležať 10 minút. Potom jemne prihrejeme, aby sa roztopila a pridáme šťavu z pomaranča a asi 1 cl vody. Mango očistíme a rozmixujeme na pyré. Teraz do neho vylejeme želatínu a dobre premiešame. Želatínovú zmes vylejeme na zatuhnutú čokoládu s ricottou a znova necháme chladiť v chladničke.
Torta je chutná aj so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.