Čoko – Mango torta

Nepečená torta, ktorú zvládne aj začiatočník. Ak máte problém s laktózou, namiesto riccoty použite kokosové mlieko.

Ingrediencie

200 g horkej čokolády 52%
250 g ricotty
1 mango
1 želatína (Dr. Oetkar na plnky)
šťava z 1 pomaranča
Korpus:
1 hrnček ovsených vločiek bez gluténu
1/2 hrnčeka slnečnicových semienok
1/2 hrnčeka mandlí
1 hrnček vlašských orechov
1 hrnček sušeného ovocia (brusnice+papaya)
100 g masla
3 PL medu

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme korpus. Maslo roztopíme a ak máme tuhý med, roztopíme ho spolu s maslom. Orechy, vločky a sušené ovocie spoločne rozmixujeme nadrobno. Zalejeme maslom a medom a dobre premiešame. Celá hmota by mala byť vlhká a jemne lepkavá. Ak použijete sladké sušené ovocie ako sú napríklad datle, tak pridajte menej medu, prípadne vôbec. Zmes natlačíme do veľkej formy na tartaletku, priemer približne 30 cm. Potom dáme korpus zatuhnúť do chladničky.

Čokoládu nalámeme a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Zmiešame s ricottou. Cukor nepridávame, náplň má byť jemne horká po čokoláde. Čokoládovú zmes rovnomerne natrieme na korpus a znova dáme chladiť do chladničky.

Želatínu zalejeme vodou, aby bola celá ponorená a necháme ju napučať. Ak nemáte práškovú želatínu, môžete použiť aj plátkovú (10 plátkov). Necháme odležať 10 minút. Potom jemne prihrejeme, aby sa roztopila a pridáme šťavu z pomaranča a asi 1 cl vody. Mango očistíme a rozmixujeme na pyré. Teraz do neho vylejeme želatínu a dobre premiešame. Želatínovú zmes vylejeme na zatuhnutú čokoládu s ricottou a znova necháme chladiť v chladničke.

Torta je chutná aj so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom