Recept v duchu lowcarb a bezlepok ღ
Sladká maškrta, ktorá poteší nejeden maškrtný jazýček. Vznikla spojením obľúbených čoko muffinov s cheescakom.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Čoko-tvarohový rez ღ BZLP ღ
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 60 min.
Ingrediencie
Čoko cesto:
200 g horká čokoláda 52%
100 g horká čokoláda 75%
4 vvajcia
3 PL kokosový olej
1 hrnček mleté orechy
Tvarohové cesto
400 g tvaroh
125 ml kyslá smotana
2 vajcia
8 – 10 PL brezvý cukor
2 PL šťava z citróna
bobuľovité ovocie
200 g horká čokoláda 52%
100 g horká čokoláda 75%
4 vvajcia
3 PL kokosový olej
1 hrnček mleté orechy
Tvarohové cesto
400 g tvaroh
125 ml kyslá smotana
2 vajcia
8 – 10 PL brezvý cukor
2 PL šťava z citróna
bobuľovité ovocie
Postup prípravy
Obe čokolády roztopíme vo ovdnom kúpeli a primiešame roztopený kokosový olej. Necháme chvíľu vychladnúť a postupne primiešame celé vajcia. Na záver prisypeme hrnček mletých orechov (odporúčam mandle, alebo lieskovce). Malý plech ( 19 x 21 cm) vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň čokoládové cesto.
Tvaroh vymiešame s vajciami a cukrom, ak máme hrudkový tak ho rozmixujeme nahladko. Primiešame kyslú smtanu, tá zmes odľahčí. Pridáme citrónovú šťavu.
Polovicu tvarohovej zmesi vylejeme na čokoládové cesto. Poukladáme naň bobuľovité ovocie a zalejeme zvyškom tvarohu.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 50 - 60 minút. Koláč necháme celkom vychladnúť. ak bude ešte teplý a budeme ho krájať, čokoládová vrstva sa bude lepiť.