Sladká maškrta, ktorou prekvapíte hoci aj na Mikuláša.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoláda s granátovým jablkom
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 10 min.
Ingrediencie
200 g horkej čokolády min. 52 %
50 g bielej čokolády
30 g kokosového oleja
1/2 granátového jablka
50 g bielej čokolády
30 g kokosového oleja
1/2 granátového jablka
Postup prípravy
Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu s 20 g kokosovým olejom. V druhej miske roztopíme bielu čokoládu zo zvyškom kokosového oleja. Granátové jablko očistíme, zbavíme bielych čiastočiek.
Menší plech cca 16 x 16 cm vystelieme papierom na pečenie a posypeme ho semiačkami granátového jablka. Potom na ne opatrne nalejeme horkú čokoládu a pár krát potrasieme, aby sa čokoláda vyrovnala na semienka. Potom tmavú čokoládu postriekame bielou čokoládou a špáradlom jemne premiešame, aby vznikli pekné vzory. Na záver vrch čokolády ešte posypeme hrsťou zrniečok granátového jablka, jemne ich pozatláčame do čokolády a necháme ju zatuhnúť v chladničke.
Po stuhnutí čokoládu nalámeme, alebo nakrájame. Môžeme ich zabaliť do hodvábneho papiera, alebo celofánu a tak darovať. Alebo stačí kúsky čokolády poukladať na tanier a ponúknuť ju návšteve.