Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoládová omáčka mole
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
Omáčka:
50g horkej čokolády (75%)
2 PL kokosového cukru
mletá škorica
koriander
mleté chilli
chipotle údené
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 dcl červeného vína
olej
Mäsko:
400g kuracie mäso
4 PL olivový olej
½ šťava z citróna
soľ, korenie 4 farieb, zaúdená mletá paprika
50g horkej čokolády (75%)
2 PL kokosového cukru
mletá škorica
koriander
mleté chilli
chipotle údené
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 dcl červeného vína
olej
Mäsko:
400g kuracie mäso
4 PL olivový olej
½ šťava z citróna
soľ, korenie 4 farieb, zaúdená mletá paprika
Postup prípravy
Kuracie prsia namočíme do marinády z oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a zaúdenej papriky. Necháme odstáť minimálne 30 minút, potom rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Upečené prsia vyberieme na tanier a prikryjeme.
Na panvicu dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dozlatista upečieme. Keď je hotová, pridáme kokosový cukor a na plátky nakrájaný cesnak. Podlejeme vínom a pridáme škoricu, koriander, chilli a rozlámanú čokoládu, miešame kým sa čokoláda neroztopí a víno nezredukuje. Ak chceme omáčku jemnejšiu, môžeme ju rozmixovať.
Podávame v hlbšom tanieri, či miske. Môžeme podávať s ryžou alebo tortillou. V teplých mesiacoch postačí aj zelenina nakrájaná na väčšie kúsky, či zeleninový šalát podľa chuti.