Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoládová roláda s tvarohovou plnkou
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
5 PL kryštálový cukor
4 PL polohrubá múka
1 PL holandské kakao
1 ČL prášok do pečiva
2 PL voda
Plnka:
500 g jemný mäkký tvaroh
1 vanilkový cukor
2 PL práškový cukor
70 g maslo
10 plátkov želatíny
Postup prípravy
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, potom po jednom pridáme žĺtky, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Po upečení ešte teplú roládu zrolujeme aj s papierom a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
Medzitým si vymiešame náplň. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a primiešame 500 g tvarohu. Suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa náplň nezrazila. Želatínu namočíme, aby sa napučala, potom ju jemne zohrejeme, nech sa rozpustí, nesmie zovrieť. Necháme trocha schladnúť a vmiešame do tvarohu.
Roládu rozvinieme, papier opatrne stiahneme dole, ak by nám to nechcelo ísť, treba ho navlhčiť. Roládu potrieme tvarohovou náplňou a znovu zrolujeme. Povrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu, aby stuhla, môžeme pokrájať a podávať. Najlepšie chutí s čerstvým ovocím, napríklad s jahodami či malinami.