Čokoládové tartaletky s figami ღ BZLP ღ

Ingrediencie

Cesto:
270 g schär farina
3 PL holandské kakao
150 g masla
1 vajce
1 PL souer cream coconut
štipka soli
2-3 polievkové lyžice ľadovo studenej vody

Náplň:
200 g horkej čokolády
200 g ricotty
10 ks čerstvých fíg

Postup prípravy

Múku zmiešame so štipkou soli v miske, pridáme na kocky pokrájané maslo a vypracujte drobenku. Metličkou, rozšľaháme vajce so souer creamom a vodou tak, aby sa spojili. Zmes vylejeme do múky a rukou hnetieme cesto. Cesto bude lepkavé, hnetením sa konzistencia zmení. Rozdelíme ho na dva rovnaké diely a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.

Cesto vyberieme na pár minút z chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. Pohárom vykrajujeme kruhy, ktoré vložíme buď do formičiek, alebo si pomôžeme plechom na muffiny. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 10 -15 minút. Necháme košíčky vychladnúť a až potom ich opatrne vyberáme z formičiek

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s ricottou. Plníme do vychladnutých košíčkov a na vrch ukladáme na štvrtinky nakrájané figy.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom