Pekanové orechy sú zdrojom mangánu, draslíka, fosforu, vápnika, horčíka, zinku či železa. Obsahujú viaceré vitamíny skupiny B aj vitamíny E a K.

Pekanové orechy sú zdrojom mangánu, draslíka, fosforu, vápnika, horčíka, zinku či železa. Obsahujú viaceré vitamíny skupiny B aj vitamíny E a K.
Polovicu čokolády nasekáme a odložíme bokom. Druhú polovicu roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame maslo alebo kokosový olej. Vmiešame cukor a opatrne vmiešame vajcia. Prisypeme rozmixované vločky (ovsené, pohánkové, quinoa, ktoré máte radi). Na záver vmiešame kúsky čokolády a nasekané pekanové orechy.
Na plech dáme papier na pečenie a lyžicou tvoríme cookiesky. Rozostupy necháme trocha väčšie cca 4 cm, cookiesky sa roztekajú. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 °C približne 10 -13 minút. Po vytiahnutí z rúry ich necháme vychladnúť až potom ich premiestnime na tanier, inak sa nám rozlámu.
TIP: Pekanové orechy nemusíte nasekať a vmiešať do cesta. Môžete ich v celku opiecť na sucho na panvici, posypať cukrom, aby skaramelizovali a takéto ukladať na každú "hromádku" pred pečením.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.