Čokoládový cupcake

Cupcake je vraj len nepodarený muffin, ktorý dozdobíme krémom.

Ingrediencie

110 g masla
60 g horkej čokolády
100 g hladkej múky
1/2 KL sódy bikarbóny
3/4 KL kypriaci prášok do pečiva
2 vajcia
100 g cukru
štipka soli
125 ml kyslej smotany

Čokoládový krém:
150 g horkej čokolády
100 g masla
50 g práškového cukru
ovocie na ozdobu

Postup prípravy

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Múku zmiešame so sódou a kypriacim práškom. V miske zmiešame vajce, cukor a soľ.

Do misky s vajcom primiešame čokoládovú zmes a striedavo pridáme múku a kyslú smotanu. Hotové cesto rozdelíme do papierových alebo silikónových košíkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C a približne 10 - 15 minút.

Čokoládu na krém rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo izbovej teploty zmiešame s cukrom a pridáme rozpustenú čokoládu. Pozor, čokoláda nesmie páliť! Keď do nej ponoríte prst musí mať príjemnú teplotu. Hotové cupcakes necháme vychladnúť, ozdobíme ich vreckom s čokoládovým krémom a dozdobíme jahodami, malinami, čučoriedkami, jednoducho ovocím, ktoré práve máte.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom