Cupcake je vraj len nepodarený muffin, ktorý dozdobíme krémom.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Čokoládový cupcake
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
110 g masla
60 g horkej čokolády
100 g hladkej múky
1/2 KL sódy bikarbóny
3/4 KL kypriaci prášok do pečiva
2 vajcia
100 g cukru
štipka soli
125 ml kyslej smotany
Čokoládový krém:
150 g horkej čokolády
100 g masla
50 g práškového cukru
ovocie na ozdobu
60 g horkej čokolády
100 g hladkej múky
1/2 KL sódy bikarbóny
3/4 KL kypriaci prášok do pečiva
2 vajcia
100 g cukru
štipka soli
125 ml kyslej smotany
Čokoládový krém:
150 g horkej čokolády
100 g masla
50 g práškového cukru
ovocie na ozdobu
Postup prípravy
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Múku zmiešame so sódou a kypriacim práškom. V miske zmiešame vajce, cukor a soľ.
Do misky s vajcom primiešame čokoládovú zmes a striedavo pridáme múku a kyslú smotanu. Hotové cesto rozdelíme do papierových alebo silikónových košíkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C a približne 10 - 15 minút.
Čokoládu na krém rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo izbovej teploty zmiešame s cukrom a pridáme rozpustenú čokoládu. Pozor, čokoláda nesmie páliť! Keď do nej ponoríte prst musí mať príjemnú teplotu. Hotové cupcakes necháme vychladnúť, ozdobíme ich vreckom s čokoládovým krémom a dozdobíme jahodami, malinami, čučoriedkami, jednoducho ovocím, ktoré práve máte.