Takto môžete pripraviť aj zeler, či baklažán.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Cuketa v cestíčku
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
1 cuketa
150 g kyslej smotany
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
5 lyžíc hladkej múky
150 g kyslej smotany
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
5 lyžíc hladkej múky
Postup prípravy
V miske zmiešame kyslú smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame vidličkou. Potom pridáme múku podľa potreby, aby vzniklo hladké cestíčko bez hrudiek.
Cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 8 mm. Cuketu mierne osolíme na oboch stranách. Koliesko cukety najskôr obalíme v troche hladkej múky,a potom ho ponoríme do cestíčka. Potom hneď smažíme v rozpálenom ohni v panvici z oboch strán do zlatista
Hotovú cuketu necháme odtiecť z oleja na papierový obrúsok. Cuketové kolieska podávame s kyslou smotanou ochutenou podľa vašej chuti.