Tento recept sa právom radí k rýchlym, ľahkým a zdravým receptom.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Cuketové rizoto
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1 hrnček ryže
1 menšia cuketa
180 g plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
1 hrsť čiernych olív
5 kúskov sušených paradajok
2 ČL sušené olivy so sušenými paradajkami
1 ČL vegety
1/4 hnčeka strúhaného peccorina
1 menšia cuketa
180 g plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
1 hrsť čiernych olív
5 kúskov sušených paradajok
2 ČL sušené olivy so sušenými paradajkami
1 ČL vegety
1/4 hnčeka strúhaného peccorina
Postup prípravy
Hrnče ryže zalejeme dvomi hrnčekami vody, pridáme lyžičku vegety a necháme zovrieť. Potom pridáme dve lyžičky zmesi sušených olív a sušených paradajok. Varíme 10 -15 minút, kým ryža nie je mäkká, voda by sa mala celkom vypariť.
Do uvarenej ryže vmiešame peccorino alebo parmazán. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a vmiešame do ryže. Tuniaka zlejeme a tiež vmiešame do ryže. Sušené paradajky nakrájame na prúžky, olivy rozmačkáme a vmiešame do rizota. Pridáme lyžicu oleja, v ktorom boli naložené sušené paradajky. Premastíme tým rizoto a podporíme paradajkovú chuť..
Podávame posypané nastrúhaným syrom.