Tento recept sa právom radí k rýchlym, ľahkým a zdravým receptom.

Tento recept sa právom radí k rýchlym, ľahkým a zdravým receptom.
Hrnče ryže zalejeme dvomi hrnčekami vody, pridáme lyžičku vegety a necháme zovrieť. Potom pridáme dve lyžičky zmesi sušených olív a sušených paradajok. Varíme 10 -15 minút, kým ryža nie je mäkká, voda by sa mala celkom vypariť.
Do uvarenej ryže vmiešame peccorino alebo parmazán. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a vmiešame do ryže. Tuniaka zlejeme a tiež vmiešame do ryže. Sušené paradajky nakrájame na prúžky, olivy rozmačkáme a vmiešame do rizota. Pridáme lyžicu oleja, v ktorom boli naložené sušené paradajky. Premastíme tým rizoto a podporíme paradajkovú chuť..
Podávame posypané nastrúhaným syrom.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.