Správne ochutený nálev spraví z cuketami divy. Zrazu budú chutiť ako „slanečky“.

Správne ochutený nálev spraví z cuketami divy. Zrazu budú chutiť ako „slanečky“.
Cuketu očistíme, ak má veľké semienka, tak ich vyrežeme. Nakrájame na tenké plátky, alebo naškrabeme škrabkou na zeleninu. Cibuľu nakrájame na jemné mesiačiky. Premiešame ju s cuketou.
Suroviny na nálev zmiešame v odmerke, okrem bobkového listu, ten hodíme k cukete. Nálev vylejeme na cuketu a cibuľu a dobre premiešame. Takto necháme odstáť aspoň 12 hodín na chladnom ieste, najlepšie v chladničke.
Na druhý deň zmes naložíme do fliaš tak, aby bola zaliata nálevom. Potom sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 °C.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.