Autor receptu
Kucharocka.sk
Dášine medovníčky
- Príprava: 720 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
1 kg hladkej múky T650 ( vžiadnom prípade nie 00!!!!)
380 g medu
300 g práškového cukru
120 g masla
4 vajcia
2 KV sódy bikarbóny
1 balíček Perníkového korenia od Kotányi( alebo 1KL škorice +5 roztlčených klinčekov)
Poleva:
1 bielok
šťava z 1 citróna
140 g práškového cukru
380 g medu
300 g práškového cukru
120 g masla
4 vajcia
2 KV sódy bikarbóny
1 balíček Perníkového korenia od Kotányi( alebo 1KL škorice +5 roztlčených klinčekov)
Poleva:
1 bielok
šťava z 1 citróna
140 g práškového cukru
Postup prípravy
Všetky suroviny na cesto zmiešame a cez noc necháme odstáť.
Cesto rozvaľkáme asi na 5 mm a vykrajujeme. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 10 – 15 minút, kým nezačnú chytať zlatistú farbu.
Ak chceme jemnú polevu, prepasírujeme/pretlačíme bielko cez jemné sitko. Zmiešame ho so šťavou z citróna a prisypeme preosiaty práškový cukor.
Medovníčky ozdobujeme po ich vychladnutí.
Ak sa nám nechce ozdobovať ich bielkovou polevou, môžeme si to zjednodušiť tak, že pred pečením dáme na každý vykrojený medovníček za lyžičku slivkového lekváru a naň vtlačíme polovicu vlašského orecha a tak dáme piecť.