Datlové bonbóny

Chutné datlové bonbóny pripravíš rýchlo a chutia výborne.

Ingrediencie

70 g ovsených vločiek (bezlepkových)
100 g mandlí
150 g datlovej pasty
20 g čierneho kakaa
3 PL medu

poleva:
150 g horkej čokolády (min 60%)
3 PL kokosového oleja

Postup prípravy

Na prípravu potrebujeme sekáčik z ručného mixéra. Rozmixujeme ovsené vločky na jemnú múku. Pridáme kakao a mandle a tiež ich rozmixujeme. Na záver pridáme datlovú pastu a med. Všetko spolu rozmixujeme na vlhkú hmotu. Ak je sypká, pridáme trocha pasty alebo medu. Ak nechceme, aby boli bonbóny príliš sladké, môžeme pridať za lyžičku kokosového oleja.

Vytvarujeme guličky o veľkosti cca 1,5 cm a rozpučíme ich na hrubšiu placku. Vložíme do mrazničky a necháme vychladiť, kým roztopíme čokoládu.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nej kokosový olej. Všetko premiešame a necháme trocha schladnúť, aby nebola príliš tekutá. Vyberieme placky z mrazničky a všetky postupne ponamáčame do čokolády. Kým ich všetky obalíme, čokoláda stuhne. Vezmeme vidličku a jej špičky namočíme do čokolády. Potom nimi postriekame bonbóny, aby sme vytvorili na nich pásiky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom