Tento recept je s alkoholom, ale veď aj my dospelí si môžeme pripraviť nejakú tú lahôdku.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Džem jahodové mojito
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
2 kg jahôd
1 zväzok mäty
20 g pektínu (1 balíček)
750 g cukru (podľa chuti jahôd)
200 ml bieleho rumu
100 ml šťavy z limetiek
1 ČL kyseliny citrónovej
1 zväzok mäty
20 g pektínu (1 balíček)
750 g cukru (podľa chuti jahôd)
200 ml bieleho rumu
100 ml šťavy z limetiek
1 ČL kyseliny citrónovej
Postup prípravy
Ak nemáte radi zrniečka z jahôd tak jahody prepasírujte, aby ste sa ich zbavili. Ak vám neprekážajú, môžete ich spracvať dvomi spôsobmi. Buď ich rozmixujete a bude džem hladký, alebo ich nakrájate na kúsky a bude džem s kúskami.
Dáme ich do väčšieho hrnca, pridáme pektín zmiešaný s 1/3 cukru, pridáme zväzok mäty a za občasného miešania privedieme do varu a varíme približne 5 minút.
Pridáme zvyšný cukor, biely rum, premiešame a necháme 5 minút prevariť. Ak sa vytvorí pena, pozbierame ju. Vybereme zväzok mäty. Pridáme kyselinu citrónovú, premiešame a horúci džem plníme do sterilizovaných pohárov. Zatvoríme a otočíme viečkami dole, a necháme úplne vychladnúť zabalené v deke na tmavom mieste.