![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/01/Fazulovy-salat-s-tuniakom-1024x724.png)
Fazuľový šalát s tuniakom
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1/2 plechovky bielych maslovych fazulí
1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave
1/2 červenej cibule
1 hrsť čiernych olív
1 hrsť cherry paradajok
pár lístkov bazalky
Zálievka:
2 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
soľ, čierne korenie
1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave
1/2 červenej cibule
1 hrsť čiernych olív
1 hrsť cherry paradajok
pár lístkov bazalky
Zálievka:
2 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
soľ, čierne korenie
Postup prípravy
Fazuľu a tuniaka necháme stiecť z nálevu a dáme ich do taniera. Cibuľu nakrájame na jemné mesiačiky, paradajky na polovice. Spolu s olivami to všetko nasypeme k fazule a tuniakovi. Dobre premiešame.
Teraz si pripravíme zálievku. V pohári si zmiešame olej, citrónovú šťavu a dochutíme s so soľou a korením. Všetko potom vylejeme na šalát a premiešame. Necháme odstáť aspoň 20 minút, aby sa chute prepojili. Posypeme bazalkovými lístkami a môžeme podávať.