Skvelá večera s talianskou chuťou.

Skvelá večera s talianskou chuťou.
Najskôr rozpolíme hlavičku cesnaku. Na plech dáme olivový olej a rozpolenou časťou cesnak naň položíme. Dáme piecť na 20 - 30 minút do vyhriatej rúry na 130 °C. Po upečení ho vytlačíme zo šupky a zmiešame s maslom. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Kým pečieme cesnak, vymiesime cesto. Má byť kompaktné, jemné a elastické. Misku prekryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť. Keď cesto zdvojnásobí objem, Vložíme ho do plechu, v ktorom sme piekli cesnak. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr 10 minút. Potom na cesto natrieme cesnakové maslo a poukladáme rozpolené paradajky. Pečieme Ďalších 10 - 15 minút.
Po upečení zvyknem z paradajok stiahnuť šupky. Poukladám natrhanú mozzarelu a nechám ju nech sa na teplej focaccii rozpustí. Podávame teplé.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.