Jesenná focaccia s tekvicou hokaido a hruškou. Exotické korenie a tymián vyzdvihnú ich chute. ak chceš dosiahnuť dokonalú chuť, tak pred podávaním nechaj na kúsku focaccie roztopiť syr, napríklad eidam ale aj camembert je skvelý.

Jesenná focaccia s tekvicou hokaido a hruškou. Exotické korenie a tymián vyzdvihnú ich chute. ak chceš dosiahnuť dokonalú chuť, tak pred podávaním nechaj na kúsku focaccie roztopiť syr, napríklad eidam ale aj camembert je skvelý.
Sušené droždie nechajte aktivovať vo vlažnej vode. Múku, soľ, prášok do pečiva a ľanové semienka zmiešajte v miske a potom prilejte vodu s droždím. Primiešajte olej a vypracujte vláčne cesto. Prikryte potravinovou fóliu a nechaj nakysnúť v teple, kým sa cesto nezdvojnásobí.
Formu na tart vymastíme olejom a vložíme do nej vykysnuté cesto. Potrieme ho olejom a prstami upravíme vo forme. Potom na cesto poukladáme tekvicové krúžky, povtláčame do cesta smietky tymiánu a nakoniec poukladáme plátky hrušky. Zmiešame olej a korenie na potretie a metličkou potrieme tekvicu a hrušku.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C a pečieme približne 35 minút, kým kraje focaccie nezostanú chrumkavé. Posledných 5 minút môžeme piecť teplovzduchom.
TIP: Táto focaccia skvele chutí k pikantnej tekvicovej polievke. Taktiež je skvelá ak na nej roztopíme syr, hoci aj s plesňou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.