Frittata s brokolicou

Frittata je taliansky variant našej omelety.

Ingrediencie

4 vajíčka
35 ml smotany na varenie
1 menšia cibuľa
150 g brokolice
50 g mrazeného hrášku
20 g nastrúhaného pecorina
bazalka, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najskôr uvaríme ružičky brokolice v osolenej vode, kým nie je "na skus". Zatiaľ zmiešame vajíčka so smotanou a strúhaným syrom. Dochutíme soľou a korením.

Brokolicu scedíme a zmiešame s mrazeným hráškom. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme na rozohriatom oleji, aby skramelizovala. Prihodíme k nej brokolicu s hráškom a stiahneme z ohňa. Zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme bylinkami a vložíme do rozohriatej rúry na 170 °C asi na 15 minút.

Frittatu priebežne kontrolujeme, aby sme ju nevysušili.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom