Lahodná chuť gaštanov a ešte k tomu bez lepku.

Lahodná chuť gaštanov a ešte k tomu bez lepku.
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka a zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme gaštanové pyré a tvaroh (alebo ricottu) a vymiešame do kompaktnej zmesi. Prisypeme krupicu zmiešanú s práškom do pečenia. Na záver primiešame lyžicou bielkový sneh. Hmotu vylejeme do formy na bábovku. Ak nemáme z nepriľnavého materiálu, vymažeme ju a vysypeme múkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 minút na strednej priečke. Na ďalších 15 minút dáme bábovku piecť na spodnú priečku. Ak pečieme v silikónovej forme, necháme ju piecť aspoň o 10 minút dlhšie. Potom vyberieme z rúry a necháme celkom vychladnúť, kým ju z formy vyklopíme.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.