K jeseni patria aj gaštany a keď ich skombinujeme s kakaom a perníkovým korením, vytvoríme skvelý voňavý koláč,

K jeseni patria aj gaštany a keď ich skombinujeme s kakaom a perníkovým korením, vytvoríme skvelý voňavý koláč,
V jednej miske zmiešame suché ingrediencie. V druhej miske zmiešame mlieko, vajcia a kokosový olej. Postupne tekuté ingrediencie vmiešame zo suchými. Ak je cesto priveľmi tuhé, prilejeme ešte mlieko. Na záver vmiešame do hmoty roztlačené gaštanové pyré a dochutíme rumom podľa chuti. Ak chceme podávať perník aj drobcom, pridáme namiesto rumu rumovú arómu.
Plech (cca 30 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 15 - 20 minút. Či je perník upečený skontrolujeme špáradlom. Necháme ho vychladnúť a potom ho môžeme poliať roztopenou čokoládou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.