Autor receptu
Kucharocka.sk
Grilovaný camembert
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 veľký camembert na grilovanie
olivový olej,
strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
vločky čili papričky
kešu orieška, sušené brusnice
olivový olej,
strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
vločky čili papričky
kešu orieška, sušené brusnice
Postup prípravy
Olej zmiešame s korením, so štipkou vločiek čili, pretlačeným strúčikom cesnaku a zmesou potrieme camembert. Ak máme camembert v dyhovom obale, vložíme ho späť a necháme 15 - 20 minút odpočívať. Ak camembert takýto obal nemá, zabalíme ho do alobalu.
Syr položíme na rozpálený gril, najskôr z vrchnej strany asi na 3 minútky. Potom ho obrátime na zvyšných 7 minút. Ak chceme syr roztečený, môžeme ho nechať aj 10 minút.
Podávame posypané s opečenými kešu orieškami a sušenými brusnicami. Syr skvele chutí s cesnakovými hriankami ale aj s čerstvým šalátom.