Grilovaný camembert

Ingrediencie

1 veľký camembert na grilovanie
olivový olej,
strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
vločky čili papričky
kešu orieška, sušené brusnice

Postup prípravy

Olej zmiešame s korením, so štipkou vločiek čili, pretlačeným strúčikom cesnaku a zmesou potrieme camembert. Ak máme camembert v dyhovom obale, vložíme ho späť a necháme 15 - 20 minút odpočívať. Ak camembert takýto obal nemá, zabalíme ho do alobalu.

Syr položíme na rozpálený gril, najskôr z vrchnej strany asi na 3 minútky. Potom ho obrátime na zvyšných 7 minút. Ak chceme syr roztečený, môžeme ho nechať aj 10 minút.

Podávame posypané s opečenými kešu orieškami a sušenými brusnicami. Syr skvele chutí s cesnakovými hriankami ale aj s čerstvým šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom