Biela čokoláda technicky nie je čokoláda, ale jej originálna chuť nás stále láka. Sú dni, kedy nám jednoducho spraví radosť aj len jeden kúsok z nej.
Môžete pridať vaječný alebo kokosový likér a máte lahodný nápoj po prechádzke v sychravom počasí.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Horúca biela čokoláda
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 5 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
100 g biela čokoláda
200 ml mlieko
50 ml smotana na šľahanie
štipka mletého kardamonu
200 ml mlieko
50 ml smotana na šľahanie
štipka mletého kardamonu
Postup prípravy
Mlieko so smotanou necháme zovrieť a odstavíme z ohňa. Pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Cukor nemusíme pridávať v samotnej čokoláde je ho dosť. Ale ak vám chýba, pokojne si horúcu čokoládu doslaďte. Aby vynikla jej chuť zamiešajte štipku mletého kardamonu.