Po dlhej zimnej prechádzke nič nezahreje lepšie ako tento horúci nápoj.
Horúca čokoláda s pomarančom
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
100 g horkej čokolády 52%
125 ml plnotučného mlieka
1 žĺtko
1 PL pomarančovej šťavy
1 PL amareta (nepovinné)
cukor, mletý kardamon
125 ml plnotučného mlieka
1 žĺtko
1 PL pomarančovej šťavy
1 PL amareta (nepovinné)
cukor, mletý kardamon
Postup prípravy
Rozlámanú čokoládu hodíme do teplého mlieka a necháme uu roztopiť. Mlieko s čokoládou miešame, aby sa čokoláda topila rovnomerne.
Keď je čokoláda roztopená, odstavíme mlieko z ohňa. Za stáleho miešania pridáme žĺtko a dobre premiešame. Kto má rád sladké, pridá cukor. Potom už len dochutíme kardamonom a pridáme lyžicu amareta na zohriatie.