![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2020/12/Hovadzi-vyvar-1024x724.png)
Hovädzí vývar
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 240 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
300 g hovädzie rebierka
1 ks špiková kosť
300 g hovädzie stehno
1 ks petržlen
2 ks mrkva
1 ks menší zeler
1 ks cibuľa
1 ks pór
10 ks celé nové korenie
10 ks celé čierne korenie
soľ
1 ks špiková kosť
300 g hovädzie stehno
1 ks petržlen
2 ks mrkva
1 ks menší zeler
1 ks cibuľa
1 ks pór
10 ks celé nové korenie
10 ks celé čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Do veľkého hrnca pridáme kosti i mäso. Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kúsky. Cibuľu necháme celú a všetko dáme do hrnca spolu s korením.
Zalejeme studenou vodou, tak aby boli všetky suroviny zaliate. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni aspoň 4 hodiny.
Počas varenia zbierame naberačkou tuk a penu (bielkovinu) z povrchu vývaru.
Ak varíme v tlakovom hrnci, tak nám stačí 45 minút. Nakoniec vývar scedíme cez sitko.
Zo základného vývaru môžeme pripraviť napríklad polievku s rezancami alebo ho použiť do omáčok či podlievanie pečeného mäska.