![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2020/12/Hribovy-kis-2-1024x768.jpg)
Hríbový kiš
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 40 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
500 g hnedých šampiónov
150 g šunky&
350 g riccoty
1 vajce
½ hrnčeka strúhaného pecorina alebo parmazánu
1 lístkové cesto
soľ
mleté korenie
sušený cesnak
150 g šunky&
350 g riccoty
1 vajce
½ hrnčeka strúhaného pecorina alebo parmazánu
1 lístkové cesto
soľ
mleté korenie
sušený cesnak
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov, vyvaľkáme lístkové cesto a vložíme ho do okrúhlej formy priemeru 30cm.
Šampióny nakrájam na hrubšie plátky, asi 3 mm. Šunku nakrájame na slíže, hrubé asi 5 mm. Najlepšia je šunka, ktorá je nakrájaná na hrubšie plátky, aby sa medzi hríbikmi nestratila.
Zmiešame riccotu, vajíčko, syr, dochutíme soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom.
Vylejeme hmotu do formy s cestom a poukladáme do nej do kruhu hríby a šunku.
Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 30 – 40 minút, kým sa riccotová zmes nestiahne.