Jednoduchá bábovka, ktorá nikdy nesklame. Pri tomto recepte nepotrebujete ani váhu, postačí vám hrnček a lyžica.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Hrnčeková bábovka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 45 min.
Ingrediencie
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 balíček prášok do pečiva
2 vajcia
1 hrnček mlieko
1/2 hrnček olej
1 ČL nastrúhaná kôra z citróna
1 hrnček kryštálový cukor
1 balíček prášok do pečiva
2 vajcia
1 hrnček mlieko
1/2 hrnček olej
1 ČL nastrúhaná kôra z citróna
Postup prípravy
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pomaly prilejeme olej, potom mlieko. Postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a s citrónovou kôrou Bielka vyšľaháme zvlášť dotuha a lyžicou ich zapracujeme k cestu.
Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C a pečieme 35 - 45 minút.
Podávame pocukrovanú, ale môžeme ju aj poliať čokoládou, či inou polevou.