Autor receptu
Kucharocka.sk
Hrušková galetka
- Príprava: 45 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
Cesto:
100 g maslo
200 g hladká múka
50 g práškový cukor
1 ks žĺtok
štipka soli
2 PL voda
Plnka:
20 g škrobová múčka
50 g trstinový cukor
2 balíčky vanilkový cukor
1/2 KL mletá škorica
1/2 KL mletý muškátový oriešok
300 g hrušiek
100 g maslo
200 g hladká múka
50 g práškový cukor
1 ks žĺtok
štipka soli
2 PL voda
Plnka:
20 g škrobová múčka
50 g trstinový cukor
2 balíčky vanilkový cukor
1/2 KL mletá škorica
1/2 KL mletý muškátový oriešok
300 g hrušiek
Postup prípravy
V miske rýchlo zmiešame všetky suroviny na cesto. Vytvoríme z neho guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a dáme cesto na 30 minút do chladničky.
Hrušky očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky. Zmiešame so škrobovou múčkou, cukrom, mletou škoricou, muškátovým orechom.
Z papieru na pečenie vystrihneme 4 štvorce s priemerom 20 cm. Cesto rozdelíme na 4 diely. Papier trochu pomúčime a cesto na ňom rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Papier na pečenie preložíme na plech, do stredu uložíme 1/4 plnky a okraje prehneme cez náplň. Takto pripravíme aj zvyšné 3 galetky.
Galetky dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 25 minút.