Hubový guláš

Ingrediencie

500 g čerstvých rôznych húb
1 hrsť červenej šošovice
2 veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
2 PL oleja
2 PL paradajkového pretlaku
1 PL mletej sladkej papriky
soľ, mleté čierne korenie,bylinky podľa chuti (oregano, petržlen, tymián…)

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame najemno, opražíme na oleji do zlatista, pridáme cesnak. Keď začne cesnak voňať pridáme pretlak, chvíľu povaríme a poprášime mletou paprikou.

Očistené huby nakrájame na na menšie kúsky, pridáme k cibuľovému základu, chvíľu restujeme a podlejeme vodou. Pridáme červenú šošovicu, ktorá nám guláš zahustí.

Dusíme pod pokrievkou ešte 15 minút. Na záver guláš dochutíme soľou a koreninami. Podávame s krajcom dobrého chleba.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom