Takto môžete zavariť akékoľvek huby: dubáky, kozáky, suchohríby, kuriatka, šampiňóny…. proste, na čo ste mali v lese šťastie.

Takto môžete zavariť akékoľvek huby: dubáky, kozáky, suchohríby, kuriatka, šampiňóny…. proste, na čo ste mali v lese šťastie.
Očistené huby pokrájame na menšie kúsky. Tie menšie necháme v celku, väčšie pokrájame. Očistenú cibuľu a mrkvu pokrájame na kolieska a uložíme na dno menších zaváracích pohárov.
Huby vložíme do osolenej vriacej vody, pridáme kyselinu citrónovú a necháme ich povariť asi 5 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme čistou vodou. Na nálev zmiešame všetky suroviny, privedieme k varu a krátko spolu povaríme asi 3 minútky.
Odkvapkané a vychladnuté huby navrstvíme do pohárov ( 1,5 cm pod viečko), na vrch môžeme poukladať zvyšnú mrkvu a cibuľu, zalejeme horúcim nálevom a uzavrieme.
Poháre s hubai sterilizujeme 20 minút pri teplote 95°C. Potom uložíme na tmavé miesto vychadnúť.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.